לימודי מדעי החברה מושתתים על תפיסה בין-תחומית, המשלבת לימודי סוציולוגיה ופסיכולוגיה או כלכלה ברמת לימודים של חמש יחידות לימוד .
שתי אפשרויות לימוד: א. סוציולוגיה + כלכלה. או ב. סוציולוגיה + פסיכולוגיה.
בכתה י מתחילים כל תלמידי המגמה בלימודי סוציולוגיה, עד הבגרות בסוף כתה יא'. לקראת סוף כתה י' יבחרו התלמידים את מסלול הלימודים המועדף עליהם בתוך המגמה – לימודי כלכלה או פסיכולוגיה. בכתה יא' ישתלבו במסלול הלימודים עד בחינות הבגרות בסוף כתה יב . (ההשתלבות במסלול תקבע גם בהתאם לדרישות הסף של המקצוע). בנוסף, מסגרת הלימודים במדעי החברה מחייבת הכנת עבודת חקר בסוציולוגיה, פסיכולוגיה או בכלכלה. עבודת החקר תתבצע במהלך כתה יב.
סוציולוגיה – כל תלמידי מגמת מדעי החברה מתחילים את לימודיהם בכתה י' בלימודי סוציולוגיה, רוכשים בסיס להבנת "השפה" של מדעי החברה, לומדים לנתח מצבים חברתיים בעזרת תאוריות ומושגים ומתרגלים ראיה ביקורתית של המציאות. תכנית הלימודים הנוכחית מתמקדת בארבעה נושאים שנבחרו על שום הרלוונטיות שלהם לתלמידי התיכון מהמיקרו למאקרו : תרבות נעורים וצריכה, חיים משפחתיים: מגוון ושינוי, עולם עבודה וארגונים, גלובליזציה. כל אחד מהתחומים מאורגן סביב שני צירים: זהות ואי שוויון חברתי.
פסיכולוגיה – פסיכולוגיה היא מדע החוקר את התנהגות האדם. התנהגות האדם יכולה להיות גלויה (כמו: בכי , חיוך, רעד, חיבוק), ויכולה להיות סמויה ואינה נראית לעין (כמו: רגשות, מחשבות, חלומות(. במסגרת לימודי המגמה ירכשו התלמידים ידע כללי רחב ומגוון על מושגי יסוד בפסיכולוגיה (כדוגמת לא-מודע, לחץ, חיזוק ועונש, יכירו תיאוריות , סטריאוטיפים, לחץ קבוצתי), מודלים לחיקוי מרכזיות ביניהן תיאוריות אישיות, התפתחות הילד, התנהגות חברתית, ויכירו מחקרים שנעשו בתחום.
באמצעות ידע זה יוכלו התלמידים להבין ולנתח מבחר תופעות, אירועים והתנהגויות, שהם נתקלים בהם בחיי היום-יום, בבית – עם ההורים או בני המשפחה, מחוץ לבית – עם חברים או אנשים זרים, בבית-הספר, ועם עצמם.
כלכלה – תחום דעת מרתק שחוקר את הדרך שבה חברות, ממשלות ואנשים מקבלים החלטות על אופן השימוש במשאבים מוגבלים. בלימודי הכלכלה התלמידים יכירו מושגים חשובים כמו: ביקוש והיצע, תחרות ומונופול, אינפלציה ודפלציה, שוק ההון, ניתוח דוחות כספיים ובנקאות. התלמידים ילמדו על תהליכים כלכליים חשובים שקורים בישראל ובעולם, ויבינו טוב יותר מדוע הם קורים וכיצד הם משפיעים על החברה. התלמידים ירכשו כלים מעשיים לניהול נכון של כספי משפחה ועסקים קטנים. הם יכירו את שוק העבודה, אבטלה ומדיניות התעסוקה. התלמידים ילמדו על מדיניות הממשלה והבנק המרכזי והשפעתם על המשק והחברה. התלמידים יכירו את נושא הסחר הבינלאומי והגלובליזציה, ויבינו את ההשפעות שלהם על הכלכלה ועל אורח החיים.
עבודת חקר – במהלך כתה י“ב יערכו תלמידי המגמה מחקר באחד מתחומי הידע שנלמדו. עבודת החקר מאפשרת לתלמידים להתנסות בתכנון, ביצוע וכתיבת מחקר – בסוציולוגיה, בפסיכולוגיה או בכלכלה. העבודה מאפשרת העמקה בנושא שמעניין כל אחד מהתלמידים. העבודה היא אישית ונעשית לפי התקן של עבודת חקר אקדמאית.