מקצועות הלימוד

בתיכון שמעון בן-צבי נלמדים המקצועות הנדרשים על-פי תכנית הלימודים של משרד החינוך באופן שמפתח אצל התלמידים את תפקודי הלומד שנדרשים במאה ה-21:

הבנה מעמיקה, חשיבה ביקורתית, חשיבה יצירתית, חשיבה רפלקטיבית, עבודה בצוות, ניהול שיח מכבד ומקדם, תרומה לחברה, קבלת אחריות, מוטיבציה, מסוגלות, הכוונה עצמית בלמידה ולמידה חושית – תנועתית.

כנסו לעמודי המקצוע השונים וגלו כיצד אנו עושים זאת!

להורדת חוברת המגמות לשנת תשפ"ג – לחצו כאן 

היסטוריה
היסטוריה
היסטוריה, בהיותה מדע העוסק בתולדות האנושות מראשית התפתחות התרבות, היא אחד המקצועות החשובים בתחום מדעי הרוח, המזמין את הלומדים למסע מרתק להבנת תהליכים, מניעים, השפעות וכוחות הפועלים בעולם.
חינוך גופני
חינוך גופני
מגמת ספורט הינה מגמת 5 יחידות. מתוכן 4 עיוני ויחידה מעשית. התלמידים מתנסים מתרגלים ולומדים להעביר שיעור מקצועי - כדורסל/ מחול אירובי.
כימיה
כימיה
תלמידים יכולים לבחור בלימודי הכימיה במסגרת לימוד מקצועות הבחירה בהיקף של 5 יחידות לימוד. במערכת החינוך פעילים כ - 600 מורים המכשירים את התלמידים לעמוד בבחינות הבגרות. בכ - 450 בתי ספר תיכוניים, בוחרים התלמידים לגשת לבחינת הבגרות במקצוע.
לשון והבעה
לשון והבעה
הלשון העברית היא אחת מאבני היסוד שלנו. לשיעורי השפה חשיבות גדולה בשימור המורשת התרבותית העברית והישראלית.
מדעי החברה
מדעי החברה
מדעי החברה, סוציולוגיה: במסגרת לימודי הסוציולוגיה לומדים התלמידים ארבעה נושאים עיקריים: תרבות, קבוצות, משפחות וחיברות. התלמידים נחשפים להבנת ההתנהגות האנושית בעזרת פרדיגמות חשיבה מגוונות.
מדעי המחשב
מדעי המחשב
מדְעי המחשב הוא ענף העוסק בלימוד הבסיס התאורטי והמעשי של השימוש במערכות מחשב, ואף, במידה מסוימת, גם בשאלה של תכנון ובנייה של מערכות מחשב. ענפי המִשנה שלו רבים; חלקם מדגישים שימוש במחשב בתחום מסוים.
מזרחנות
מזרחנות
המחקר המזרחני עוסק במגוון רחב של נושאים כגון: היסטוריה, שפות, ספרות, אמנות, חיי יומיום, מנהגים, פוליטיקה, דתות, פילוסופיה, מדעים, משפט ועוד.
מתמטיקה
מתמטיקה
אנו שמים דגש על למידה המבוססת על הבנה. הכוונה ללמידה פעילה, בה התלמידים בונים את הידע המתמטי תוך הכוונה וניווט של המורה. יחד עם זאת, קידום חשיבה ברמות גבוהות לא מבטל את החשיבות של התרגול. אנו משלבים בהוראה ובלמידה שימוש במגוון עזרים ובהם אמצעי המחשה מוחשיים ומקוונים ולגוון בדרכי ההוראה ובמרחבי הלמידה.
ספרות
ספרות
במקצוע זה אנו לומדים לפי חלוקה לז'אנרים. בשכבת ט' אנחנו לומדים את עקרונות הסיפור הקצר וסיפורים קצרים עבריים ומתורגמים. בשכבת י' אנחנו לומדים שירים משירת ימי הביניים, מחזה קלאסי ומחזה מודרני. בשכבת יא' אנחנו לומדים את שירת ביאליק, רומנים עברי ולועזי, ושירה צעירה.
ערבית
ערבית
במגמת ערבית נפגשים עם השפה המדוברת ביותר והאקטואלית ביותר כיום. במהלך שלוש שנות הלימוד "טועמים" מהשפה הכתובה, המדוברת, טקסטים עיתונאיים, רשת, מדיה והמון אקטואליה.
פיזיקה
פיזיקה
מקצוע הפיזיקה הוא מקצוע היררכי שכל שלושת נושאי הלימוד הם נושאי חובה: נושאי החובה הם "מכניקה", "אלקטרומגנטיות" ו"מעבדה" והם מהווים 70% מתכנית הלימודים. על נושאים אלה התלמידים ייבחנו בבחינה חיצונית. הפרקים "אופטיקה" ו"גלים מכניים" הועברו לנושאי הבחירה והערכתם תהיה בית ספרית.
של"ח
של"ח
של"ח - שדה, לאום, חברה ההליכה הרגלית, הקרבה לטבע, השהיה והפעילות בנוף הפתוח מאפשרים לתלמיד התבוננות מעמיקה. החוצה- אל הנוף, ופנימה- בהתבוננות עצמית. חיי השדה והפעילות במסגרת הקבוצתית מחדדים את הקשר לארץ, קשר שבהבניה שלנו הופך בהדרגה לאהבה.
תנ"ך
תנ"ך
פרקים נבחרים מאוסף היצירות המדהים שנקרא "תורה נביאים כתובים" נלמדים בבית הספר בהיקף של 2 יח"ל לבגרות, בעזרת צוות מורים מעולה! במהלך שנים אלו נפגוש דמויות מרתקות כמו חוה והנחש, אחאב ואיזבל, איוב ועוד... בהדרגה נראה שכל אחת ואחד מאיתנו יכול/ה להבין את הטקסט ולהביע דעה לגביו, ואולי אפילו ליהנות מכך.
דברו איתנו
דברו איתנו

שנדבר?

להירשם ללימודים זו החלטה לא פשוטה, אבל להתייעץ איתנו - פשוט ממש.

    הרשמה לניוזלטר
    הרשמה לניוזלטר

    רוצים לקבל עידכונים?

    הרשמו לרשימת התפוצה שלנו

      נגישות