דברו איתנו
דברו איתנו

שנדבר?

להירשם ללימודים זו החלטה לא פשוטה, אבל להתייעץ איתנו - פשוט ממש.

    הרשמה לניוזלטר
    הרשמה לניוזלטר

    רוצים לקבל עידכונים?

    הרשמו לרשימת התפוצה שלנו

      נבחרת המאיץ המדעי – Out of the Box

      ברוכים השבים לנבחרת התיכון שמעון בן-צבי ששבה מגמר המאיץ המדעי ברומא. רז בן חיים אורז'ל (ט2) ורועי יקיר (י2) קטפו יחד עם חברי הצוות שלהם מבתי ספר אחרים בישראל ובאיטליה את המקום הראשון והשני בתחרות הבינלאומית שהביאה לסיומה את תוכנית המאיץ המדעי 2022.

      אירוע הגמר החגיגי התקיים ביום ג', 14.6.2022, בפורום של שופטים נכבדים מאוד מתחום תעשיית החלל מאיטליה ונאס"א ובנוכחות הנספח הכלכלי טכנולוגי של ישראל. :

      רז בן-חיים אורז'ל (כיתה ט-2 ) זכה עם קבוצתו במקום הראשון במיזם :

      מגפיים חכמות להליכה יציבה ובטוחה בירח ובמאדיםOne Step Forward

      רועי יקיר (כיתה י'-2) זכה עם קבוצתו במקום השני במיזם:

      בינה מלאכותית המעניקה סיוע רפואי ונפשי לאסטרונאוטים Wendy 

      את המשלחת ליוותה המורה ד"ר מירי בן-עמרם .

      לפרטים מלאים היכנסו לקישור הבא:

      https://www.facebook.com/veredcb/posts/10159414184189753

      אנו גאים מאד בתלמידים שלנו שהציגו במקצועיות רבה והרשימו מאוד את השופטים ,ומודים לראש העיר גבעתיים רן קוניק , ראשת מנהל החינוך הגב' שרון פילוסוף  למנהלת בית הספר אלה ספיר-גונן- ולורד כהן ברזלי – מנהלת Out of the Box המאיץ המדעי

       

       

      המשלחת לגרמניה – "גשר בין תרבויות"

      בית הספר שלנו רואה חשיבות גדולה בקיום מפגשים עם תרבויות שונות, ביניהן גם בני נוער מארצות שונות. לפיכך, במשך למעלה משנה אנו נמצאים בקשר עם צוות מורים מבית ספר תיכון בנירנברג שבגרמניה.

      מטרת הקשר היא לקדם פרויקט משותף שבמסגרתו יתארחו התלמידים מבית הספר שלנו בגרמניה והמשלחת הגרמנית תתארח אצלנו בגבעתיים.

      הפרויקט כולל בנוסף לכך עבודה משותפת בעזרת טכנולוגיה מתקדמת, שיחות וידאו, הכנת פרזנטציות משותפות והכרות עם התרבות הישראלית והגרמנית.

      חברי המשלחת נבחרו לאחר תהליך מיון ארוך שהחל עוד בשנה שעברה והם נדרשים לעבור תהליך הכנה שבמסגרתו הם לומדים על התרבות הגרמנית, על העיר נירנברג, על יהדות גרמניה היום ובעבר, על יחסי ישראל-גרמניה ועוד.

      במהלך חודש פברואר 2019 תצא משלחת מבית הספר לגרמניה לשבוע ימים ובחודש אפריל 2019 תגיע המשלחת הגרמנית להתארח בישראל. חברי וחברות המשלחת מישראל ומגרמניה ילמדו ביחד, ישוחחו ביחד ובעיקר יכירו זה את זו באמצעות הרבה זמן משותף ואיכותי.

      תלמידי שכבת ט' – אנו מזמינים אתכם להגיש מועמדות לחברות במשלחת בשנה הבאה ואולי תוכלו גם אתם לקחת חלק בפרויקט המדהים הזה.

      חושבים שאתם מתאימים? פנו אלינו או גשו לרכז הפרויקט בבית-הספר.

      תמונות מהפעילות ניתן לראות כאן

       

      פרויקט חלל – "ספייסלאב"

      תכנית רמון ספייסלב הינה תכנית חינוכית מטעם "קרן רמון" אשר נוסדה ב2009 לזכרם של אילן ואסף רמון. במהלך התכנית עובדים התלמידים על משימות שונות, כאשר העיקרית ביניהן היא תכנון ניסוי מדעי ושליחתו לתחנת החלל הבינלאומית. תכנית זו אשר מתקיימת השנה (תשע"ח) ב-31 בתי ספר בלבד ברחבי הארץ, עושה שימוש בעולם החלל על מנת לאפשר לתלמידים להתמחות בתחומי STEM (מדע, טכנולוגיה, הנדסה ומתמטיקה), ולפתח כישורים הכרחיים למאה ה-21 כמו למידה עצמאית, עבודה בצוות, יכולת תכנון פרוייקטים, עמידה מול קהל, חשיבה יצירתית, חשיבה ביקורתית, יכולת סינון מידע ועוד.

      תכנית רמון ספייסלאב אורכת שנתיים, ומתבססת על "למידה מבוססת פרויקטים" (PBL). במהלך התכנית התלמידים מתמודדים עם 8 משימות שונות, אשר קרויות על שם האסטרונאוטים בצוות המעבורת קולומביה STS-107.

      בשנה הראשונה לתכנית התלמידים לומדים על עקרונות התכנית ומתנסים בשלוש משימות שונות. בשנה השניה מתחילים התלמידים לעבוד על המשימה העיקרית הקרויה על שם אילן רמון – תכנון ניסוי ושליחתו לחלל, בתנאים של מיקרוגרביטציה. משימה זו מסתיימת באירוע שיא בשבוע החלל הישראלי המתקיים בסוף ינואר, ובמהלכו מגיעים התלמידים מכל בתי הספר ומציגים את הניסויים שלהם בפני קהלים שונים, וביניהם אסטרונאוטים ובכירים מנאס"א, בכירים מסוכנויות החלל בעולם, מתעשיית החלל ומחייל האויר הישראלי ועוד. בסוף האירוע נבחרים שלושה ניסויים מבין כלל הניסויים המתחרים, אשר זוכים להישלח לתחנת החלל הבינלאומית.

      מלבד משימת רמון העיקרית, בשנה השנייה עובדים התלמידים על ארבע משימות נוספות, אשר עוסקות בפיתוח תשתיות עבור מושבות חלל במאדים.

      נשמע מעניין? קראו כאן על התכנית.

       

      עבודות גמר

      בית–הספר במאה ה-21 נדרש להקנות לתלמידים ידע, מיומנויות וערכים שיהיו נחוצים ברמה תרבותית, חברתית, כלכלית ואקדמית.

      עבודת הגמר היא הדרך הגבוהה ביותר לגיבוש התודעה והזהות של החוקרים הצעירים. היא מאפשרת להעלות שאלות, ורק בסופו של תהליך מאתגר מגיע תורה של התשובה.

      עבודת הגמר היא משימה לימודית, המאפשרת לתלמידים לחוות חווית לימוד ייחודית, שמחליפה את אחת מחובות ההיבחנות.

      כל עבודות הגמר הן בהיקף של חמש יחידות לימוד ומיועדות לתלמידי כתה י' שיבחרו להכין עבודת גמר וכך להוסיף עוד מקצוע ברמת 5 יח"ל.

      לפרטים נוספים יש ללחוץ כאן.

      שגרירים צעירים

      היום יותר מתמיד שליחות שגרירים צעירים הופכת להיות קשה ומאתגרת. השגרירים נדרשים לגלות כישורים בתחומים רבים, וזקוקים ל"ארגז כלים" עשיר שיכין אותם לשליחות החשובה שלשמה נבחרו. יכולות מנהיגות אישית וקבוצתית, יכולת עבודה בצוות, עמידה מול קהל, רטוריקה והסברה, ידע נרחב בנושאי זהות ומנהיגות יהודית וישראלית, ניהול קונפליקטים, תקשורת בינאישית – ועוד.

      למעוניינים – ניתן להגיש פנייה להשתתפות בתכנית כאן.

      לצפייה בתמונות מהפרויקט לחץ כאן

      נגישות